GG201 Levin 1938

Jag har på kort tid gjort GammelGura av två stycken Levin 1938. Jag har svårt att skilja ut vilka bilder jag tagit, de var i princip likadana. Den jag själv köpt på en auktion, som var den första att bli klar, har jag redan skrivit om här. Gemensamt för båda var att de hade greppbrädor i finaste rosewood med felaktigt placerade band. Det första fick den vanliga ladder bracingen, den andra fick en X-ribbning på begäran av kunden.

Den andra var den gitarr som hittats i ett soprum och den var i riktigt dåligt skick med en jättelik spricka i locket.

När greppbrädan var lös blöttes locket upp över natten innan den stora sprickan kunde fyllas igen med en sticka och varmt hudlim.

Halsklossen var rejält sprucken och förstärkningar limmades på toppen och bakkanten. En större spricka i sargen limmades också. Den här förenklade X-ribbningen är min första med scalloperade ribbor i X:et.

Den tredje ribban i botten fick bli platt, både locket och botten var för tjocka och tunnades till strax under 3 mm.

Botten limmades på som vanligt i min jigg. Det är alltid besvärligt att få lös etiketten, men det går med tålamod, värme, vatten och ett vasst rakblad.

Jag tog aldrig bilder på den färdiga gitarren, men den såg ut som den första. Båda blev väldigt bra! För min personliga smak gillade jag den med ladder bracing snäppet bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *