Väntrummet

Den som inte har en egen gammal gitarr att konvertera till en GammelGura kan leta bland mina objekt. De är inköpta på eBay, Tradera, auktioner, annonser eller av privatpersoner. De här gitarrerna säljs bara som som objekt till en GammelGura. Klicka på bilderna för större bilder.

Kom ihåg att objekten plockas isär helt, repareras och förbättras i en GammelGura konvertering. Även objekt i dåligt skick blir fina och stabila instrument när de är klara. Gitarrer med stränghållare/tailpiece kan alltid konverteras till fast stall. Kontakta mig och ange objektets nummer för mer information. När ett objekt bokas för en GammelGura konvertering plockas den bort från listan och ersätts med ett annat.

Varje objekt presenteras med bilder och en lista på data som följer:

Pris:  Pris för gitarren som läggs till summan för GammelGura konverteringen. Standardpriser är 300, 500, 800 och 1000 kr. Skillnaden i pris beror på skick, ålder, samlarvärde, inköpspris och allmän coolhet. Hur bra den blir vet man bara när den är färdig, men antingen bra eller jättebra!

Total längd:  Total längd från toppen av huvudet till sargen vid ändpinnen.

Lock:  Största bredd ovanför ljudhålet, minsta bredd vid ljudhålet, största bredd vid stallet.

Sida:  Sidans höjd vid halsfoten, vid ljudhålet och vid ändpinnen.

Hals:  C, V eller U form. C är mjukt avrundad, V är triangulär och U platt på mitten.

Greppbräda:  Bredd på greppbrädan vid översadeln, 12:e bandet och mellan yttersta strängarna på stallet.

Mensur:  Öppen stränglängd mellan översadel och stallben för den tunnaste e-strängen. Med en ny greppbräda kan mensuren ändras för bättre intonering, men inte mycket.

Lack:  Originallackens typ, cellulosalack, spritlack/shellack eller okänd på nyare objekt.

Vikt:  Vikten på gitarren utan stämskruvar.

Not:  Särskild notering

Nästa >>