Lärling

Har nu haft tre “lärlingar” i lokalen i en vecka som fått hjälpa till och lära sig att renovera upp en gammal gitarr. Jag är öppen för förslag, kan inte ta mig an hur många som helst men passar tiden både mig och beställaren är det ett trevligt avbrott i min ensamhet i lokalen!

Min senaste lärling blev väldigt nöjd med sin färdiga GammelGura 🙂

Det jag lärt mig efter tidigare veckor är att två gitarrer är en för mycket. Det är frestande att jobba med flera gitarrer, men tiden räcker inte till även om man jobbar dubbla pass. Det får bli en komplett GammelGura som antingen hinner bli helt klar eller skickad veckan efter (lack måste torka, gitarren sätta sig av strängdraget innan justering och vibreras in). Med en gitarr kan man ta sig mer tid för varje moment och slipper tänka så mycket på produktionstempot. Ska också se till att det finns ett annat objekt halvklar som kan använda för att visa hur lackning, justering och intonering går till medan lim torkar på veckans GammelGura.

Under veckan hinner vi ta isär den gamla gitarren och reparera sprickor och andra problem. Alla ribbor byts ut till nya, en kolfiberstav monteras i halsen, greppbräda och stall fixas till eller nytillverkas. Hals och botten limmas, greppbrädan bandas om, översadel och stallben tillverkas, översadel och stallben intoneras och gitarren lackas på med spritlack. Kort sagt alla moment som ingår i en GammelGura. Flera olika specialjiggar och verktyg för de olika momenten används och alla frågor besvaras efter bästa förmåga 🙂 Lokalen är inte stor, men har två eller tre arbetsplatser och är tillräckligt stor för två som jobbar samtidigt.

Har tillgång till ett övernattningsrum för 100 kr natten om man bokar upp i tid. Enklast möjliga logi med bara en säng, ett kylskåp och en vattenkokare och tillgång till en toa utanför i korridoren. Övernattning och en enkel frukost kan man fixa själv i rummet (mataffär finns i huset intill), duscha kan man göra hemma hos mig efter jobbet. Finns en parkeringsplats för bil också nära övernattningsrummet. Annars finns Park Hotell bara ett stenkast från lokalen och förstås andra hotell inom gångavstånd.

Kostnad är 12 000 för 9 dagars jobb i lokalen med en färdig GammelGura som resultat. Plus kostnad för tillbehör till gitarren (nya stämskruvar, K&K mick, case, extra strängset och frakt av färdig gitarr). Mat och logi bekostar man själv.

Kontakta mig via mail eller telefon.