Gottfrid Söderman

Apropå Söderman gitarrlutan, här är lite info och en bild på gitarrbyggaren. Gottfrid var pastor i Elim-församlingen och var världsberömd i Västernorrland för sina välljudande instrument. Utdrag från en diskussion på AntikPrat: “Av en slump råkade jag hamna på sidan Antikprat! Mitt namn är Kjell Söderman och Gottfrid Söderman var min farfar! Västerhus ligger utanför …

Continue reading ‘Gottfrid Söderman’ »

Besök i verkstaden

Bjöd på tårta och kaffe och fick några spelglada besökare 🙂 Från vänster Per Marklund (kommande storfräsare som Martin replika byggare), min polare Björn Sohlin, Lars Lundgren och Greger Wikberg. På väggen hänger Söderman lutan, den ska fixas till så den går att spela på.

En oväntad present

Hämtade ut ett okänt paket på bussgods och det visade sig vara en gåva från moderatorn för forumet Akustiskt Gitarrforum som jag är flitig deltagare i. En väldigt fin Gottfrid Söderman gjord ca 1930 i Västerhus inte långt ifrån Örnsköldsvik. Den ska få bli husgitarr i lokalen efter en översyn 🙂 Tack Erik!

Arbetsbordet

Förutom den stora bänken har jag en till arbetsplats till vid soffbordet. Här håller jag på med att intonera den amerikanska parlor gitarren jag nyss skickade. Använder min stroboskopstämmare och filar på stallbenet för att få intoneringen att stämma (för de här strängarna visserligen, men ändå).