Pågående batch, GG199-203

Alla lock har fått sina ribbor limmade och justerade. För locken använder jag min hopfällbara go-bar och en bottenplatta med samma radius som ribbornas undersida. Eftersom jag limmar flera stora plattor i locket behöver dom limmas mot en yta som är böjd i två dimensioner, bottenribborna kan däremot limmas mot ett endimensionellt mothåll med samma radius som undersidan på bottenribborna.

Limningen sker i två pass, översta ribban limmas inte för att jag senare kan klämma upp locket under greppbrädan med en kraftigare radius på den ribban om greppbrädan får en slope-off istället för att behöva tillverka en kil under greppbrädan längst ned. De två stora ribborna nedanför ljudhålet hyvlas ned till 12-13 mm och ändarna hyvlas ned till nästan ingenting med början 7 cm från sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *