Pågående batch, GG199-203

Alla gitarrer i pågående batch har fått sina sprickor lagade (det var en hel del!). Bottnarna har fått nya ribbor, halsarna kolfiberstavar. Alla ribbor och stallplattor har valts ut och kapats till, ribborna har fått rätt radius och triangulerats.  Ovanligt nog behövde jag inte tunna varken lock eller botten på någon av instrumenten då alla måtten på tjockleken var som de skulle. Södermans plywoodbotten var visserligen an aning tjock, men det gör ingen skillnad på ljudet.

Jag behöll också den utbytta botten till den Europeiska parlor gitarren med sina ribbor i mahogny, botten och ribbor var i bra skick och hade dessutom en blyertsanteckning som jag inte ville sanda bort i onödan. Även Söderman har en blyertsanteckning i locket, jag tror jag kan limma ribborna runtom den.

Nästa stora steg är att limma alla lockribborna, det kommer att ta några dagar i min hopfällbara go-bar jigg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *