Nytt i verkstan

Har köpt in några bra grejor. Två hyvlar, miniraspar och en tillförlitlig fuktighetsmätare.

Den stora hyveln är STOR, en vintage Stanly no:6. Ska användas för att hyvla ribbor och plana mittfogen på lock och bottnar. Bladet är nytt inköpt från Rubanks Verktyg AB och är tjockare än originalet. Den mindre är en minihyvel som man använder handflatan, även den från Rubanks Verktyg AB. Ett tandat blad köptes in från Lee Valley Tools i USA. Den ska användas för att tunna lock inifrån limmade mot en sarg.

De små rasparna används för att skulptera lera, min tanke är att använda en av dom för att rensa lock genom ljudhålet då en ribba ska bytas ut. Brukar alltid bli några rester kvar av den gamla ribban som brukar vara besvärligt att bli av med! Inköpt från Creativ Company. De har också små behändiga plastburkar med lock som jag köpt in tidigare.

Har länge velat ha en fuktighetsmätare man kan lita på, den här är kalibrerad och ska vara +-2%. Det visade sig att de billiga analoga mätare jag kalibrerat enligt saltmetoden inte var direkt linjära, kalibreringen skedde vid 70% fuktighet och alla visade 6-7% fuktigare än verkligheten vid 40% luftfuktighet. Bra också med temperaturmätaren. Köptes från ELFA.

Är alltid på jakt efter prylar som underlättar arbetet. Ibland fungerar den som det ska, ibland hamnar den i en låda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.