Omgruppering

Har aldrig haft några medicinska problem förutom när jag skurit mig på någonting vasst 🙂 Men den senaste månaden har jag haft några issues som jag måste ta på allvar. Jag har alltid varit allergisk mot katter, hundar och hästar och har haft en lätt allergi på händerna. Epoxylim är rena giftet för mina händer. Proteinet i hudlimmet har gett rodnad på mina händer, det har kliat och blivit spricksår. Har fungerat bra, men jag fick en infektion i ett av såren och jag insåg att någonting måste göras.

Letade på marknaden och hittade någonting bättre än engångshandskar i plast och grova gummihandskar. Det är plasthandskar i nitril som används av städpersonal. De är lagom tjocka och hållbara för att inte hindra eller gå sönder när jag jobbar och lätta att ta av och på. Numera tar jag på mig ett par så fort jag tänker på hudlim och har dessutom två torktrasor, den ena bara för att torka upp hudlim med och den andra för allt annat. Känns bra och såren på händerna från allergi har minskat och är nästan borta.

När det gäller Epoxylimmet har jag insett att de tunna engångshandskarna släpper igenom det jag är allergisk mot, så de tjockare nitrilhandskarna ska användas även för det. Engångshandskarna tar jag bara på när jag använder superlim för att slippa att limmet fastnar på fingrarna (är inte allergisk mot superlimmet).

Fick också en överansträngning i höger tummes knogled. Orsaken var flera ombandningar på kort tid där jag alltid använt tummen för att trycka på med när banden slipas. Blir en hel del belastning när 20 band ska slipas i fyra omgångar. Inser att man ska undvika att göra samma monotona jobb under längre tid och att bryta upp med olika moment däremellan. Tänker också använda handflatan istället för tummen när det går och alltid när jag putsar band. Modifierade en mjuk slipkloss köpt på Jula, testade lite och det fungerar bra.

Köpte också ett tumstöd för att läka ihop överbelastningen och det kändes bra. Kommer att ha den på när jag bandar om framöver för att undvika att det händer igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.