Pågående batch GG145-GG151

Har inte varit flitig med bloggen den senaste tiden. Har jobbat med att få ordning på min hemmastudio och det ena leder till det andra. Nu har det växt till en allomfattande städning av alla lådor och garderober. Har bara börjat, men några vändor till återvinningscentralen har det blivit.

Två färdiga GammelGura har sålts hos Östmans Musik, vår lokala musikaffär i Örnsköldsvik, och flera reparationer har passerat verkstaden. En ny batch om 7 stycken GG är under arbete, alla gitarrer är sprättade och spricklagade. Alla halsar har sina kolfiberstava, alla bottnar sina ribbor. Just nu limmas ribbor till locken. Passade på att ta “före” bilder innan jag började jobba.

GG145 Levin 51552 1923, Jerry G

En ovanligt sen Levin parlor med ådermålad botten och sida. Någon hade kapat greppbrädan vid 12:e bandet. Både botten och lock i tjockaste laget, i övrigt en Levin i tämligen normalt skick för sin ålder.

GG146 Levin tenor 94282 1935, Kenneth S

En mycket ovanlig Levin modell. Skicket är inte det bästa, botten har limmats om med ett svart klet till lim.

GG147 Parlor 22461 1913, Kenneth S

Ännu en Levin parlor i normalt skick för sin ålder. Botten har målats om i svart färg.

GG148 Nr 26, Hans K

En gitarr från väntrummet. Typisk Europeisk parlor från ca 1910. När jag tittade närmare på den såg jag att den nån gång fått en rejäl omfixning med nya och jättehöga ribbor i lock och botten. Botten är väldigt krökt.

GG149 Klangola 180043 1946

En nyare modell gjord av Levin under namnet Klangola.

GG150 Levin 5627 1906, Fredrik B

En ovanligt fin och sällsynt Levin parlor med extra vacker rosett, baksida och inläggningar i greppbrädan. Stall saknas och ett antal celluloidlister, annars i bra skick för sin ålder.

GG151 Supertone 1929, David G

Har en speciell kund i USA som kontinuerligt skickar nya spännande objekt. Den här gången en parlor med extra bling och ett “Charles Lindbergh” stall. Stallet heter egentligen Aero Bridge och patenterades 1928 för att undvika att stallet vrider sönder locket av strängspänningen. Charles flög över Atlanten 1929 vilket passade bra i marknadsföringen. Botten och sida i Koa. Skicket är inte bra, locket rejält sprucket och halva greppbrädan borta.

Håller också på att renovera en Levin 95541 1935 som är ett inbyte mot en finare Coles parlor från USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.