En kul anekdot

Jag vibrererar alltid mina färdiga GammelGura i minst tre dygn med en akvariepump fastspänd på locket. Det öppnar upp gitarren och får den att låta bättre (eller snarare som den ska). Inte alla tror på att det fungerar, men själv vet jag att det är så. Man kan vibrera gitarren på andra sätt och få samma resultat. En anekdot jag hört är att en gitarr som hängde på en vägg i en studio under en inspelning med hög musik. Efter den sessionen lät den mycket bättre. Här är en till.

“Joni Mitchell is coming to my home town next month. Out of the three great lady folk singers of the early 1960’s, Joan, Joni and Judy, Joni Mitchell was by far the most interesting guitarist. Plus, she used many very interesting guitars and many more interesting tunings.

The first professional instrument she owned was acquired back in 1966 when she received a 1956 Martin D-28 from a Marine captain. The captain was in Vietnam when his tent was hit with shrapnel, injuring him.

The captain had two guitars inside his tent at the time. Joni claimed this Martin to be her best guitar ever. She wondered if the explosion did something to the modules in the wood, since the guitars sound was incredible.”

Kanoner kan nog funka det också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.