Några reparationer

Två fina gitarrer passerade verkstaden i veckan. En Sundberg som utsatts för torka och en fin gammal Hagström elgitarr.

Banden på Sundberg gitarren stack ut och hade fått en mindre “koreapuckel” längst ned på greppbrädan. Lacken hade fått en spricka i mittfogen nedanför stallet också, men det var bara en hårfin spricka i själva lacken. Då banden var relativt höga gick det bra att krona toppen på banden nedanför 14:e bandet, bandändarna som stack ut filades ned. Strängarna var gamla och helt döda, gitarren väcktes till liv med nya Newtone Masterclass 0.11 strängar. Bra gitarr!

ALLA skruvar på Hagström gitarren behövde dras åt! Även alla rattarna satt löst. Rengjorde och smörjde stämskruvarna. Halsen var jättetunn men ändå i det närmaste rak. Bytte de nötta banden och passade på att slipa brädan helt plan innen jag bandade på. Klurig intonering vid stallet med två M2 skruvar på ömse sidor om kontaktpunkten, två saknades och ersattes med nya. Nya Newtone elgitarrsträngar 0.10 sattes på.

Skulle kunna tänka mig äga båda två, trevliga gitarrer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.