Artikel om Norman Wood

Fick hem en gammal Engelsk gitarrtidning med en intervju med Norman Wood, mannen med den märkliga gitarrkonstruktionen jag postat om tidigare. Här är den långa artikeln från tidningen. Efter att ha läst igenom den får jag lite obehagliga vibbar att den mannen inte var riktigt hundra. En del besynnerliga teorier och speciellt hans konspirationsteori att Gibson/Martin såg till att han inte fick de strängar och mekaniker som han beställer… men han hade helt klart en enorm tro på sig själv!

En del saker hade han rätt i, att rosewood inte är det enda trä man kan bygga med, att halsen ska spännas upp till strängdraget när den justeras och att man inte behöver en dragstång t.ex. De speciella banden av infällda stänger i rostfritt stål var han först med, numera finns rostfria band att köpa. Tror också att den stora massan i varje band kan låta bättre. Den mest intressanta detaljen tycker jag. Botten är mest en gimmick som inte är varken vacker eller bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.