GammelGura 64 klar

Den första GammelGura’n i pågående batch är klar och levererad, de övriga kommer att bli klara inom kort. Jag gjorde denna klar först då den tillhör en lokal kund som gav mig tillåtelse att testa en ny intoneringsmetod. Den blev kort sagt en succé :)

Det här är en Levin med stränghållare och flytande stall som konverterats till fast stall. Lite bättre än vanligt då den har fina lister på locket, bred sarg och fint virke i sida och botten. Inga stora problem med den, men klangen var inte att hurra över, stränghöjden hög och halsen lite böjd. En klassisk ospelad vägghängare.

Som alla GammelGura plockades den isär i bitar, en kolfiberstav frästes in i halsen, ribborna byttes ut och nya stämskruvar ersatte de gamla glappa. En K&K monterades. På den här gjordes också en replika på ett gammalt Levin pyramidstall. Brazilian rosewood i greppbrädan med så djup brun färg att den nästan ser ut som ebenholts var ett plus! Greppbrädan hade en fin relief, ca 12 högst upp och 16 längst ned. Halsen var i al och av den tjockare modellen där halsen blir allt tjockare ju närmare kroppen man kommer, har bara sett den halsformen på Levin från omkring 1930 med flytande stall.

Lite bilder från bottenlimningen. Här syns den nya ribbningen med A frame under greppbrädan och den korsformade stallplattan i gran med bubingaförstärkningar kring stränghålen.

   

Lite bilder på den färdiga GammelGura’n!

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.