Sommarjobb

Inte allt i livet är gitarrer.

Tröttnade på de rostiga skärmkanterna på min 1997:a Ford. Fick låna en plats utanför polare Björns garage och fick lära mig hantera en sprayburk. Slipa plåtrent, på med grå grundfärg direkt och sen på med specialblandad Diamond White 73 färg. Passade på att renovera trumbromsarna som hade börjat tappa sugen vilket var tur då den ena trumman var full av bromsolja. Har aldrig haft bättre bromsar än nu, men nästa gång tar jag kort på hur alla delar och fjädrar sitter ihop innan jag monterar isär – fick pussla i ett par timmar innan jag fick ihop de nya delarna! Ser bra ut, om nån vecka gör jag en sista rengöring och finputs.

 

Var förbi en loppis och hittade några stekspadar i plåt, men också det här lilla riktigt coola gamla resestrykjärnet från 1960 talet. Bra kvalitet med rejält gods i plattan (10 x 5,5 cm) och fjädrar under träklossen i mahogny minsann. Nu kan jag lossa på greppbrädor med stil! 🙂 Enda faran är en liten skruv i emblemet som för lätt byter volttal mellan 127 och 220 V. Den ska superlimmas fast!

  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.