Pågående batch

Efter många vanliga men tidsödande reparationer har jag jobbat enbart med den pågående batchen denna vecka. Jag hade redan fräst in kolfiberstavar i alla fem instrumenten och limmat alla bottenribbor. Den här veckan fick alla lock sina ribbor, kropparna har fått sprickor limmade och reparationer gjorda. Lockribborna är inte helt klara, de ska formas och putsas för bästa ljud också. Harpgitarren behöver ett gäng laglappar och halsfötterna en genomgående rundstav i björk.

Nu när jag kommit i princip halvvägs, kommer jag att välja två i taget att göra klar och lägga mest jobb på den ena. Under vissa moment, som när botten limmas eller lackas, är det bra att ha ett andra instrument att jobba på.

Jag tog aldrig några bilder på originalgitarrerna denna gång, men här är bilder på nuläget. Två Européer,  två Levin och en harpgitarr. Klangolan fick en X-ribbning, harpgitarren en special ladder bracing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *