Artikel i American lutherie nr 144

Det senaste året har jag jobbat med en artikel där jag beskriver mina GammelGura, ribbningen, stallplattan i gran, pluggar, segmenterat stallben och översadelintoneringen. Det hela resulterade i en mängd bilder och tillräckligt mycket text för att fylla 17 sidor i nästa nummer av American lutherie. Inte nog med det, mitt specialverktyg för att mäta in stallets intonering hamnade på framsidan 🙂

Tidskriften American lutherie är en medlemstidning för Guild of American Luthiers, medlemmar i föreningen får fyra 76 sidor tjocka nummer i färg hemskickade till brevlådan. Materialet är varierat och handlar om allt mellan himmel och jord, eller snarare mellan mandoliner och ståbasar – men mest av allt om gitarrer. Inte allt är av högsta kvalitet (även om det finns många såna artiklar också) då det är medlemmar som skickar in artiklarna, men det är alltid kul läsning. Medlemskapet för ett år utanför USA kostar 72 dollar. Allt är förstås på engelska och många mått i inch and foot… Den som är road av allmänt gitarrnörderi bör bli medlem, inte minst för att kunna läsa min artikel!

Man kan också köpa enstaka lösnummer om de inte är slutsålda.

Tidningen påminner för övrigt väldigt mycket om Ciklidbladet, medlemstidningen för Nordiska Ciklidsällskapet,  som jag var redaktör för i ca 10 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.