Artikel i American Lutherie

Jag har skrivit en lång artikel om mina innovationer och renoveringar av gamla parlor gitarrer i största allmänhet, som ska publiceras decembernumret av American Lutherie. Det är mycket mer jobb än man kan tro att göra en artikel som den här, speciellt som den är skriven på engelska. Men visst blir det kul att se resultatet i den färdiga tidningen! Jag har fått hjälp av redaktören och min kund i USA, David Gill, att trolla bort svengelskan. Det blir en massa bilder också (81 om jag räknat rätt) på 16 sidor där jag avslöjar alla mina hemligheter 🙂

Min förhoppning är att ge inspiration till andra att testa en stallplatta i gran, pluggar, segmenterat stallben och översadelintonering.

Tidningen är en medlemstidning för Guild of American Luthiers, är man medlem får man 4 nummer med 76 sidor i amerikanskt A4 format  i färg. Här finns artiklar om det mesta som handlar om att bygga gitarrer, det brukar finnas små guldkorn i varje nummer. I alla fall alltid roande läsning för en gitarrnörd som jag.

2 Comments

    • I don’t know what policy they have about that. I don’t think they will be happy if I publish it right away, but sometime in the future I certainly will. Your best bet is to be a member of the GAL for a year, I’m sure my article is not the only interesting thing to read in the four 76-page illustrated magazines 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.