Allmän städning

Efter sju år har lokalen blivit lite sliten, såpass att det inte känns kul. Mitt projekt just nu är att städa och snygga till. Golvet behövde målas om med epoxyfärg och alla snickerier målas om. Nu är golvet ommålat och min plan är att snygga till resten av lokalen allteftersom. Har städat flera olika delar av lokalen, men det finns fortfarande skåp och lådor som behöver sorteras och rensas ut.

Min lilla Proxxon bandsåg brann upp nyligen helt plötsligt, saknad av ingen. Jag fick den aldrig att fungera som den skulle. Ibland behövs en bandsåg, så jag köpte en ny dubbelt så stor på Jula. Fortfarande en liten bandsåg. För att kunna använda den utan att behöva baxa runt 32,5 kg bandsåg tillverkade jag en likadan rullhurts med skåp som den jag gjorde till min valsputs. Det tog ett par dagar att göra, men jag är nöjd med både bandsågen och hurtsen. Vid behov rullar jag fram den och drar fast den i bänken med ett par tvingar. Jag passade på att måla om och reparera rullhurtsen till valsputsen också när jag ändå var igång.

På bilden har jag kapat fram 75 ribbämnen från några kvartade granämnen ursprungligen påtänkta för fiollock. När jag är klar parkerar jag den ur vägen längs väggen till höger om stolen vid bandsläckaren.

Allt det här tar sin tid, men det blir mycket trevligare att jobba när det är gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.