Ny batch

Har fortfarande kvar några GammelGura i den förra batchen, men har startat upp nästa idag efter alltför många lokala reparationer. Två Levin parlors, en lite större Europeisk parlor och en rätt häftig harpgitarr från slutet av 1800-talet. Ska försöka öka tempot och jobba parallellt med de här samtidigt som jag gör föregående batch och några reparationer till klara.


GG 167, harpgitarr ca 1890
Ett väldigt lätt bygge med rikliga sniderier i både huvud och stall. Mycket fina pärlemorinläggningar och en mässingsstång för huvudet och en inuti mellan hals- och bottenkloss. Fungerande stämskruvar och inte många sprickor. Botten lös från sargen på sina ställen.


GG 168, Levin 1917
En Levin i bra skick. Den har fått en renovering tidigare med utbytta stämskruvar och shellack har lagts på (även på greppbrädan). Stallet är nedhyvlat och plaketten saknas.

 


GG 170, Levin 1926
En Levin från väntrummet. Bra skick förutom repor och kanske capo-skadorna på baksidan av halsen.


GG 171, Europeisk ca 1925-1930
En lite större Europeisk parlor. Även denna nästan utan sprickor, locket lite deformerat från för kraftiga strängar. Lite trött och skör spritlack. En stämskruvknopp saknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.