Bättre sätt att limma givare till en K&K mick

Hittade ett tips på nätet som ska testas och antagligen användas av mig framöver. Givarna på en K&K mick måste limmas med superlim om de ska låta bra. Nackdelen är att man ska ha tur om man kan få lös alla med ett rakblad utan att förstöra en av dom om man av nån anledning vill plocka bort micken. Superlimmet ger bara en chans att få det rätt och det är inte kul att kladda ned fingrarna med limmet när man jobbar blint genom ljudhålet…

Tipset är att limma på en rund platta i tunn 0.6 mm tjockt lönnfanér med superlim som därefter limmas med hudlim i stallplattan. Visserligen två limfogar istället för en, men båda fogarna är så tighta de kan bli, kan inte se nåt skäl att ljudet försämras. Vill man ta lös givarna kan man använda lite vatten att lossa hudlimmet med eller helt enkelt skära lös dom med ett rakblad som tidigare men med mindre risk att skada givarna. Med hudlim får man mer än en chans att få placeringen rätt och slipper limma ihop fingrarna!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.