Omlockning av en Gibson

Är man gitarreparatör får man reparera gitarrer. Får ofta sidoprojekt i form av ombandning, justering etc. Ibland är det värre än så. Den här Gibson gitarren kom med ett utbytt lock i plywood… inte det man vill se! Tillverkade ett nytt lock i Svensk gran (fick locket av Per Marklund) och gjorde mitt första ljudhål + rosett. Annars ett moment jag aldrig stöter på med de gamla gitarrerna. Fick även hjälp av Per att cellulosaspraylacka locket i en vintage orange färg. Tillverkade ett stall, ribbade upp locket och limmade halsen på plats. Halsfoten var sprucken på två ställen, två rundstavar i björk borrades in i halsfoten över sprickorna och limmades med epoxylim. Nya stämskruvar. Bandade om, planslipade brädan samt justerade upp ny översadel och stallben i ben. Ett gäng vintage strängpinnar och ändplugg passade bra på gitarren.

Lite färdigbilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.