Jiggar igen

Allt som känns besvärligt i arbetsprocessen behöver tänkas till om och göras på ett bättre sätt. Idag gjorde jag två såna fixar.

Den första är en låda som styr upp slipklossen i 90 grader när en greppbräda ska ges en radius. Innan har det ibland hänt att slipningen fått “slagsida” och den ena kanten har blivit tunnare. Lätt hänt om man inte kan använda båda händerna utan är väldigt högerhänt som jag är. Ena kanten på slipklossen får mer tryck än den andra även om man försöker få ett jämnt tryck när man slipar. Med den här lådan där slipklossen precis passar in blev resultatet perfekt utan extra jobb för att rätta till!

En annan sak jag tröttnat på är att leta efter och pussla ihop lagom tjocka och höga träbitar att palla upp gitarrkroppen med i min bottenlimning jigg. Använder istället mina “bordspuckar” att ställa arbetsstycken på med speciellt gjorda runda distanser i olika tjocklekar. Köpte en borrsåg på Jula. Med rätt kombination blir höjden den rätta för den aktuella gitarrsargens höjd. Borrsågen ger också möjlighet till en  praktisk förvaring av distanserna med en rundstav genom hålet i mitten!

Min jigg fungerar väldigt bra numera med speciellt tillverkade mellanlägg för både botten och lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.