Yamaha LD10

Har alltid en reparation igång vid sidan av GammelGurorna. Japanska gitarrer brukar ha innovativa halsinfästningar, men ibland är man tvungen att sätta om halsen utan att veta hur det ser ut. Den här från början av 1990 talet har solitt lock och låter bättre än de flesta liknande, så den var värd lite extra jobb. Som vanligt med moderna gitarrer var limmet extra besvärligt, tacka vet jag hudlim! Limmet satt bra, men reagerade på värme. Av nån anledning fortsatte dragstången hela vägen in på locket. Enda vettiga lösningen var att lossa greppbrädan så att jag kunde komma åt fogen med alla verktyg. Det tog en timmes hårt arbete med varm vattenånga i fogen och en tunn spatel för att lossa på limmet mellan “vingarna” på dove tailen och sidan innan halsen motvilligt lossnade. En del gran följde med limmet från locket också. Lägger upp lite bilder, det finns för lite bilder på japanska halsinfästningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.