Gizmo för att rikta in halsen vid limning

Ett problem när man limmar en hals är att man måste få geometrin rätt i både höjd- och sidled på en gång. För att hålla koll på positionen i sidled har jag gjort en liten manick som använder stallets yttersta pinnar och strängar för att göra en sista finjustering av halsen. När man limmar behövs oftast bara en ytterst liten justering i sidled som förankras när limmet får torka. Man kan inte riktigt lita på att greppbrädan är rak på kanterna, innan jag gjorde denna pryl hände det att jag blev lurad av en krokig greppbräda när jag syftade med en linjal.

Det mesta framgår av bilderna. De två skruvarna  kan lossas och strängen spännas för hand innan de kläms fast mellan de två metallplattorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.