*Bling* parlor

Fick besök i lokalen och köpte en gammal parlor, ca 1910-1920. Den kom från Malmö som en betalning för ett jobb som säljaren gjort för många år sen.

Har fixat till flera liknande och de är ett mysterium, men jag antar att de är franska och gör allt för att imitera fina gamla mästerverk med lika mycket *bling*. Skillnaden är att originalen hade fint snidade pärlemorinläggningar, de här har överblivet pärlemorkross (egentligen rester från tillverkning av pärlemorinläggningar) som tryckts in random i ett svart klet! 🙂

Kan också vara en spansk tillverkning och möjligen från sekelskiftet 1900. Fick se en bild på en spansk klassisk gitarr från 1890 med samma typ av pärlemorinläggningar.  Modernismens estetik vid sekelskiftet där Gaudi använder krossade kakel mosaiker vid Parque Guell eller Sagrada Familia.

Hela gitarren kan betraktas som ett fuskverk, men det hindrar inte att de låter bra efter en GammelGura fix!

Diggar det matchande axelbandet hårdast!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.