Lärling i lokalen

En veckas stenhårt jobb i lokalen resulterade i två färdiga GammelGuror. Fick bra hjälp av min lärling Farre (Faruk Ohranovic), vi jobbade bra ihop. Det här är andra gången jag haft besök i lokalen där jag lär ut det jag kan om hur man renoverar ett gammalt “vrak” inifrån och ut.

Även för mig var det lärorikt, med två hela processer klara på kort tid får man överblick och lär sig nya sätt att gör saker bättre och effektivare. Man får också chansen att göra nya lärorika fel som man aldrig kommer att göra igen!

Vi hann precis bli klar med båda objekten som Farre hade med sig, en speciellt fin Levin parlor från 1913 och en annan brun med flytande stall från 1930. Båda blev fina och lät väldigt bra när de var klara. Den till vänster från 1913 och den till höger från 1930.

Ny greppbräda, nytt justerbart stall, kolfiberstav i halsen. Nya ribbor samt nya stämskruvar i en komplett GammelGura. En K&K monterad.

En finare Levin parlor från 1913. Jag har sett tre Levin med samma typ av lack och flammig björk som denna. Färgen är svår att beskriva, skimrande gulgröngrå är kanske det närmaste man kommer. Ny greppbräda, nytt replikastall, kolfiberstav i halsen. Nya ribbor i en komplett GammelGura. En K&K monterad.


Två kompletta GammelGura på en vecka var lite väl mycket jobb inser jag nu, vi fick verkligen slita hårt. Bättre att sikta på en komplett GammelGura och en reparation / halsomsättning / ombandning av ett andra objekt. Är det nån som är intresserad av någonting liknande är det bara att höra av sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.