Newtone strängar

På mina GammelGura sitter det nästan alltid Newtone strängar. Deras Heritage serie är väldigt bra på gamla gitarrer då ett 0.12 set har samma tension som ett vanligt 0.10 set med den fördelen är strängarna inte känns för tunna. Låg tension är alltid bra! Även om en GammelGura bör klara av att strängas upp med ett vanligt 0.11 set kan jag inte garantera att locket håller i längden (halsen har en kolfiberstav och klarar hög tension). Till saken hör att jag tycker om klangen i Newtone strängarna, finns inte många strängfabrikat som låter lika bra i mina öron.

Det finns också en variant med normal tension som heter Newtone Masterclass. Såna brukar jag stränga upp vanliga moderna gitarrer som passerar lokalen med. Nyligen upptäckt jag att såna Masterclass strängar inte passar alla. Newtone strängarna har rund kärna vilket gör att de känns mjukare att spela på men också vibrerar mera yvigt. Hårdslående plektrumspelare med tjocka plektrum trivs bäst med vanliga strängar med åttkantig kärna som är styvare och vibrerar mindre. Alternativt en justering med högre stränghöjd vid 12:e för de mjukare Newtone Masterclass.

Försöker alltid hålla Heritage 0.11 och 0.12 hemma samt Masterclass 0.11.

Newtone är ett litet engelskt företag, deras strängar är mer handgjorda än andra fabrikat. Här finns en intervju att läsa om Newtone Strings.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.