Ständigt denna Söderman

Fick in en Söderman luta för reparation i sommar, tog lite tid men nu är den klar. Den var ett riktigt vrak med väldigt många sprickor i locket, sidor som lossnat och en banaböjd hals. Glappa stämskruvar också. För en gångs skull blev det locket som lossads och inte botten. Många limningar och halsvärmningar senare blev den klar. Faktiskt första gången jag återställt en Söderman med 8 strängar till original med dubblerad G och e sträng (och inte en GDGD med dubbla körer). Som väntat en stor och bra klang som alltid och en “halv tolva” i sin karaktär. Låter bra!

Den fick nya stämskruvar och en monterad K&K och en ny greppbräda. Men den har fortfarande kvar sin charm. Under den gamla greppbrädan fanns en blyersanteckning med årtalet – 1926! Monterade dit ett gammalt axelband, den är svårspelad utan band att hålla fast den i knät med!

  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.