Irländsk tenorbanjo B&H London

Fick en present av Östmans Musik AB i form av en plastkasse med en massa skrot i och en hals som stack upp. Vad var detta? Det visade sig vara en irländsk tenorbanjo av märket B&H London med namnet “Chandos”. 50-tal eller tidigt 60-tal. En närmare undersökning avslöjade att  allt metalljox fanns i påsen och ett nytt skinn köptes in.

Tweakade till den lite och bytte ut den tråkiga svarta plastremsa som var greppbräda till en ny i äkta ebenholts. Sågade bort plasten, men behöll alla äkta pärlemorinläggningar som flyttades över till den nya greppbrädan. Det blev också en ställbar hals med en liten uppfinning i slutet av stången invändigt Den har 51 cm mensur och ska stämmas som en mandolin, nu väntar jag bara på de rätta strängarna och en K&K mick. Kommer att levereras till Tonteknik i Umeå, den lär höras på en och annan inspelning vad det lider 🙂

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.