Dags för stall och bottnar

Fortsätter med de 8 GG’arna. Alla ribbor på plats, halsarna har sina kolfiberstavar och stämskruvshålen pluggade och omborrade. De första två har fått stall limmade och K&K mickar monterade. Det blir en bottenlimmning om dagen framöver, använder fisklim till botten som tar 12 timmar på sig att torka. Har bara en jigg och alldeles för få tvingar dessutom 🙂

Den till vänster ska till Umeå och får en ny greppbräda i rosewood, den till höger är konverterad till en Terz gitarr med ny greppbräda och replika stall i ebenholts som ska till Östervåla. En ca 7 cm bit av halsen kapades.

Umeå gitarren. En väldigt fint byggd GammelGura som är gammal, säkert från omkring 1900. Väldigt vackert snidat stall!

 

Terz gitarren. den var väldigt skör runt ljudhålet så den fick en heltäckande förstärkning. Även denna gammal, kring 1910.

 

Först ut blev Terzen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.