Nyss reparerad: Levin parlor 1943

En sällsynt intorkad Levin parlor från 1943 behövde hjälp. Det är morfars gitarr som ska bli första gitarren för den 8 åriga grabben. Jag gjorde mer än jag fick betalt för. Både lock och botten hade krympt ett par mm på bredden, i locket fanns en spricka längs hela mittsömmen, botten hade krympt på kanten. Locket fick en inlimmad trästicka i sprickan, botten fick en kantlist i svart plast runtom. Nya ribbor inuti och ett nytt stall. Ombandning och omsättning av hals också. Färdigbilder

  

Helt OK stämskruvar och tonen så bra den kan bli på en sån här 🙂

3 Comments

  1. Min plan har hela tiden varit att ha ett antal färdiga GammelGura till försäljning, men alla jag gjort har blivit sålda eller också har jag fått objekt uppskickade av beställare. Just nu har jag ingen färdig GG att sälja. Håller på att slutföra senaste batchen om 8 GG och har även den del reparationer att fixa.

    Men än så länge är kalendern tom för nästa batch av GG’ar. Kommer att börja med ett gäng i början på nästa månad. Får jag ingen beställning kommer det att bli några stycken färdiga GG till försäljning så småningom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.