Showboats

Gjorde en bytesaffär med bluesjohan i Östersund. Han letade upp sitt värsta vrak, en “cowboy gitarr” med unikt tryck. Bara det att jag redan hade en likadan i en kartong hemma! :D Fick en överraskning när den dök upp, den var i barnstorlek, bara 80 cm lång. En Terz gitarr är vad det är. Här är bilder på båda charmtrollen.

  
Den jag fick från Johan var inte utan problem, ett litet krokodilgap.

Båda hade bara små rester av en Supertone etikett i sig, men det finns en Harmony stämpel med fyra siffror som anger årtal. Min stora är från 1935, den lilla från 1936. Helträ, antagligen björk rakt igenom även i locket. Motivet kan nog vara kontroversiellt för somliga, jag gillar det!

En Terz gitarr har kortare stränglängd, ca 55 cm. den stäms som en gitarr men med tre halva tonsteg upp. Ungefär som en gitarr med capodaster på tredje bandet.

 

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.