Två svenska GammelGura klara

Två svensktillverkade GammelGura i förra batchen är ivägskickade. Gjorde misstaget att försöka rädda tunna originalgreppbrädor i lönn. Det slutade med att de fick bytas ut till bubinga och ebenholts med en massa extrajobb med halsomsättning och ombandningar… som tur är är det resultatet som räknas och inte vägen dit! Den ena tillverkad av Nils Nilsson ca 1890, den andra av en okänd hantverkare någonstans före 1910. Båda blev väldigt bra!

Färdigbilder på Nilsson, GammelGura 21
           

Färdigbilder på den andra svenska gitarren, GammelGura 22

           

Nilsson strängades upp med Newtone Heritage 0.12, den andra uppstämd som DADGAD med ett specialset från Newtone strings. Har lagt in beställningar på båda dessa strängtyper.

Nils Nilsson

Okänd svensk DADGAD

Forumtråd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.