Eftermontera K&K mick

En Levin var ett måndagsexemplar där strängpinnarnas hål hamnat precis på framkanten av stallplattan. Stallplattan hade kexat sönder helt i kanten av stallplattan och det var svårt att få lös strängkulan vid strängbyte. Stewmacs BridgeSaver, som jag annars använder till stallplattor i gran, är lösningen. Den är gjord för att kunna reparera en stallplatta som kexat sönder runt strängpinnhålen genom ljudhålet på gitarren. Man brotschar en halvrund fördjupning runt alla strängpinnhålen och limmar in en matchande halvrund träknapp i hårt trä.

Ett problem när man limmar är att få ytan på knappen plan, ytan på en halvrund sak i ett halvrunt hål vill gärna luta. Med en liten bricka som är längre än träknappens diameter och som ligger an mot stallplattan/locket på båda sidor om träbrickan blir det rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.