Levin 1926 harpformat

GammelGura 0018 blev en Levin tailpiece gitarr från 1926. Den är ovanligt stor, hela 102 cm lång. Levin kallade storleken på kroppen “harpformat”, man gjorde större kropp på gitarrer med dubbelhals och extra bassträngar som kallades harpgitarrer vid sekelskiftet 1900. Gitarren var i rätt bedrövligt skick, sidan sprucken både vid halsinfästningen och bottenklossen. Den hade också reparerats på ett mindre bra sätt vilket innebar att jag blev tvungen att lacka om locket. Många sprickor i locket dessutom. Lärde mig mer om hur man lackar med stark färg 🙂

Den låter väldigt bra för att vara en tailpiece gitarr, den stora kroppen ger den bas som behövs. Ett litet ljudsnippet finns att lyssna på här. Inspelade med K&K micken i mitten och ett stereopar Microtech Gefell småmembran kondensator mickar riktad på ömse sidor om ljudhålet och vänster-höger i ljudupptagningen. Inga konstigheter i övrigt (K&K micken inuti kroppen ger lite extra “rymd” till soundet, den är lite torrare akustiskt). Hög volym!

http://gammelgura.se/demo/gg18 levin1926harpa.mp3

Tycker den är väldigt snygg med sin julröda färg, tailpiece med gravering och svarta plektrumskydd!

 

Forumtråd

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.