Pågående batch

Väntar fortfarande på att få hem K&K mickar. Under tiden finns det en del kvar att göra på alla gitarrerna i batchen. Alla har reparerats, fått nya ribbor och kolfiberstav samt formade råämnen till stall och greppbräda. Läget just nu i bilder nedan.

Försöker hela tiden hitta nya detaljer som kan göras bättre. Stallplattan och förstärkningen mitt i locket har numera lutande kanter för att inte ge en anvisning för en spricka. Har också väntat med att limma ribban i locket under greppbrädan. När halsvinkeln passas in vill jag undvika att behöva göra en triangulär shim för att lyfta upp änden på greppbrädan och istället ge den ribban en större krökning och lyfta upp locket längst ut på greppbrädan. Tror mycket på den idén!

GG156 August Carlstedt
Ebenholts blir det i bräda och stall på denna fake “Martin” 🙂

GG157 Levin Carmencita
X-ribbning är beställd. Är nog inte helt klar med ribbningen på denna.

GG158 Europeisk, ca 1900
Sågade lös botten för att spara bindningen i trä, kapade bort toppen på både hals och ändkloss som ersattes med nytt trä. Hann limma ribban under greppbrädan, men om det behövs gör jag en ny.

GG159 Franz Nowy, 1930-tal
Extremt långt stall! Mina vanliga blanks för att tillverka stall var för korta, fick såga ut en lång bit ur en tjock planka avsedd för en greppbräda. Ljusare rosewood för att matcha originalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.