GammelGura 14

Har fem GammelGura i plockepinnstadiet, men en har i alla fall hunnit bli klar. Det är en Europeisk gitarr från ca 1910-1920. Den hade en väldigt sprucken botten, den hade öppnats tidigare för reparation, vilket syns på sprickorna vid halsklossen. Ett klassiskt stall ersattes med en replika på originalstallet som syntes som en limskugga under det klassiska stallet. Greppbrädan var inte bra och dessutom var banden nedanför 12:e bandet placerade på känn. Fick bli en ny greppbräda också, stall och greppbräda i Madagaskar rosewood. Översadel och stallben i horn och inborrade 4 mm pärlemordottar i ebenholstpinnar utan skåra.

Halsen är kraftigt D formad men inte klumpig. 4,5 cm vid översadeln, 5,5 vid 12:e bandet. 93 cm lång, 62 cm mensur. Låter mycket bra nästan helt utan vargton. Den skickas nu till  CJ Acoutic Music AB  i Östervåla.

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.