1936 tailpiece Levin

En av de gitarrer jag jobbar med är en tämligen enkel tailpiece Levin från 1936. Lite bättre än normalt då den har lite finare bindning och väldigt flammigt trä i sida och botten. Originalet var klumpigt omlackad med cellulosalack och botten var sprucken längs mittsömmen. Limmade in en list i rosewood mellan halvorna och har blåst ren hela kroppen. Inte det lättaste visade det sig. Celluloslacken var seg som bara den. Bäst gick det med att värma med värmepistol och sen skrapa med ett rakblad med rygg. Tog två timmar och få bort den. En ny greppbräda är på gång och ett matchande replika stall är limmat på locket. Så här ser den ut med originalbetsen under cellulosalacken kvar och en spritlack primer på.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *