Tre systrar

En kund kom in med tre Levin parlors från 1920. Inte så ovanligt, men de är i NUMMERORDNING! Se bilden.

47232, 47233 och 47234 🙂 De har funnits i en frikyrklig församling och hållit ihop nästan 100 år. Naturligtvis inköpta vid ett och samma tillfälle.

Två med flytande stall och en med fast stall. Den med fast stall och den med flytande stall som är i sämst skick ska bli GammelGuror så småningom. Stämskruvarna var lite hipp som happ på alla, den med fast stall spelbar och låter riktigt bra. Den med flytande stall i bra skick har nu fått halsen omsatt, nya stämskruvar, en kolfiberstav i halsen och nya mässingsbandband och är klar för leverans.

Tog bilderna med min gamla kamera, borde använt den nya!

Den renoverade med flytande stall hade ett intressant tidigt stall där strängarna passerar genom stallet i rosewood och den gamla typen av stränghållare med “musse pigg” öron. Stallet där strängarna vilar på ett band är en bra lösning. Låter oväntat bra för att vara original, bara en aning tunn i tonen pga björkstickan tvärs över locket under stallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.