Ny batch 130-133

Den sista GammelGuran i föregående batch är klar. Dags att plocka fram de som står på tur i kön. Alltid lika roligt.

Det är en blandad samling av 4 objekt, tre gitarrer och en mandolin. Har köpt en ny och bättre kamera som förhoppningsvis ska ge bättre bilder. Har tänkt följa de här lite extra då det var länge sen jag gjorde en renoveringstråd och en hel del har hänt sen sist.

Från vänster till höger:

1  En riktigt cool Levin mandolin från 1918 enligt kunden (måste dubbelkolla numren). Ovanligt med en så pass gammal Levin mandolin som inte är en kula utan har en platt botten! Den röda färgen är inte original, den var brun när den tillverkades men är numera röd på grund av solblekning. Snyggare så tycker jag!

2  En lite finare Levin “luta” från 1929. Har varit nära en lägereld som det verkar 🙂

3  Ett fantastiskt loppisfynd för 95 kr. En August Carlstedt Ideal gitarr tillverkad i Boston. Helt i mahogny förutom locket och greppbräda/stall i ebenholts. En STOR gitarr med bred sarg och i princip lika bra kvalitet som en Larsson gitarr från samma tid.

4  Den minsta harpgitarr jag någonsin sett. Den har “bar frets” vilket tyder på att den mest troligt är från sent 1800-tal. Locket har också den glesaste ådring jag sett. Skicket är inte det bästa och den här kräver några dagar extra bara för reparationer. Ska bli en spännande konvertering till nån typ av folkinstrument, kanske bandlöst på den tunna extrahalsen!

Med en så blandad samling karamaller blir det garanterat inte tråkigt i lokalen på ett tag! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.