Lägesrapport kolon

Här är lite allmänt svammel i brist på annat. För ett tag sen insåg jag att jag tagit på mig alldeles för mycket jobb (eller snarare lovat för mycket). Det börjar lätta lite nu och det känns väldigt bra varje gång en gitarr blir klar. Är tacksam för att alla som väntar på sin gitarr har varit förstående, några har fått gå före i datum kön då det funnits en “deadline” att passa. Är just nu på god väg att få klar ytterligare tre GammelGura och en reparation inom de närmaste veckorna och kommer att fortsätta beta av kön av GammelGura och reparationer så fort de är klara. Kommer att ligga i och förhoppningsvis kunna beta av det mesta fram till hösten.

Helgen har mest gått åt till trist bokföring som måste levereras på tisdag, men jag har gjort några besök i lokalen för att hålla igång limningar för att hålla bollen i rullning.

Fick nyligen hjälp av Per Marklund att skiva greppbrädor från 9 mm tjocklek till två bitar med ca 5,5 och 2 mm tjocklek, han har en stor och fin bandsåg. Istället för slipdamm har jag nu material till både greppbrädor och perfekta kilar under greppbrädan som ofta behövs. Han tipsade också om ett slippapper som kallas Abranet som är helt överlägset i min valsputs. Papperet slipar utan att sättas igen som de vanliga papperen då man slipar rosewood.

Börjar känna mig allt säkrare på alla momenten som ingår i en GammelGura. Slipper göra om när det blir fel numera! Det tar i och för sig ungefär lika lång tid som när jag började, men jag gör detaljarbetet betydligt bättre och behöver inte lita på turen.

Känns väldigt skönt när gitarrerna landar fint hos kunden, jag kopierar en recension som gjordes på FaceBook sidan av den senaste med min slutgiltiga version på översadelintonering: Fick min gammelgura levererad här i veckan och WOW WOW, vilken fin gitarr och vilket ooootroligt fint jobb Roger gjort! Det slog mina redan högt satta förväntningar. Högsta betyg från mig!!!. Sån respons gör att man ser ljuset i tunneln 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.