Doug Seegers i Ö-vik!

Då man lyssnat på Doug Seegers på folkan i Örnsköldsvik, mindre än 100 meter från min lokal.

Doug hade en gitarrist/fiolspelare, en trummis och en basist med sig på scenen. Ett bra band. Han bjöd på kända låtar från förra skivan i första segmentet, men efter pausen kom det en knippe låtar från den nya skivan. Titellåten var oerhört bra! Den nya skivan blir antagligen bättre än den första, jag hoppas den säljer som smör.

Det som överraskade mig lite var att han var en sån bluesman och rocker. Det både svängde och rockade hårt stundtals! Hans låtmaterial är väldigt varierat, alltifrån bluegrass och gammalcountry till nåt som liknar modern arenarock och värsta skitiga bluesen! Modernt och gammalt i en fin blandning (påminner mig lite om nån jag känner… ähum…).

Gudabenådad sångare dessutom. Den som har chansen att lyssna på honom ska ta den!

Fick förra skivan signerad efteråt och jag pratade lite med honom om den GammelGura han fick i gåva av mig och CJ Acoustics för några år sedan. Han tycker mycket om den och spelar ofta på den hemma. Han älskar att den är gammal och har historia. Han har inte med den på turné (en ny Gibson parlor får göra jobbet på scenen). Jag är väldigt glad att den blir spelad på och att den är omtyckt!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *