GammelGura 45

GammelGura 45. En gamling som krävde en väldig massa spricklagning i locket fick ett special “X” eftersom locket är så skört. Nån sorts mellanting mellan “ladder” ribbning och “X” ribbning. Stallet var en “mess” med kletigt snickarlim och hål i locket under stallet.

Den tog lång tid då det var mycket att fixa på den. Både lock och botten hade krympt ordentligt, lade in nytt trä i locket och en bredare mittsöm i botten. När jag skulle limma tillbaka botten var den fortfarande för smal på den breda rundeln. Limmade den utan att bruka våld, sen fräste jag in en extra rosewoodlist runtom den stora rundeln. Blev bra till slut!

Försökte återanvända den gamla ebenholtsbrädan, men det hela slutade med fiasko och halsen sattes om en gång till den här gången med en ny ebenholtsbräda. Flyttade över dottarna från den gamla brädan. En skyddande plektrumskyddsplast på locket och en gitarrbandsknopp monterades också.

Uppsträngad med Newtone Heritage 0.12, men 0.51 E strängen byttes till en 0.59 sträng då den ska spelas som drop D. Som väntat en klart modern klang från det halva x:et. Låter bra men annorlunda ton jämfört med den hos en vanlig ladder bracing (som jag verkligen diggar!). Älskar patinan på den här!

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.