Halshuggen Levin

Tog hand om en fin Levin i consert storlek (större än den vanliga parlor modellen) som hade problem. Bland annat hade någon sågat av toppen på huvudet och därmed serienumret som ger exakt årtal och Levin “pengen”… varför är en gåta. Kanske den skulle passa i ett case? Det mest speciella är att kunden åkte tåg ända från södra Norge och hämtade GammelGuran personligen i lokalen! Vi hade en trevlig jam session tillsammans och åt varsin semla 🙂

Gitarren är antagligen från ca 1930 att döma av vilka limmer man använt till lock, botten och greppbräda. Renoveringen blev omfattande då hela gitarren utom locket slipades trären och fick helt ny färgad lack. De fina björkflammorna i botten och sida kom verkligen fram med den nya lacken, vänder man och vrider på gitarren rör sig flammorna nästan som ett kalejdoskåp!

 

Färdigbilder på Levin ca 1930

            

Levin ca 1930

Forumtråd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.