GammelGura 102 till CJ Acoustics i Östervåla

Har ett samarbete med CJ i Östervåla, den enda affären i Sverige som säljer GammelGura. Har inte haft möjlighet att förse affären med GammelGura på ett tag, men nu är en ny på gång. Kommer att försöka göra det jag kan för att leverera fler framöver, jag tycker det är en viktigt att man kan provspela en GammelGura någonstans. Gitarren skickas iväg på måndag den 24:e och beräknas vara framme den 27:e för de som vill prova den.

Det är en något större Europeisk parlor gitarr, antagligen tillverkad i Tyskland 1910-1920.  Den har fina pärlemorinläggningar runt ljudhålet och en ljus färg på botten och sida i flammig lönn. Halsen svartmålad och lite tjockare med en bekväm halvrund V-form. Stall och greppbräda har ersatts av replikor i Madagaskar rosewood. Halsen har sin kolfiberstav, nya stämskruvar och en K&K mick är monterade. Allt som ingår i en GammelGura med andra ord. Locket hade krympt rejält och en sticka har limmats in mellan lockhalvorna. I övrigt inga speciella problem med den.

Längd: 93 cm
Sarg: 8 cm
Kropp bredd, övre och nedre: 23,5 cm, 32 cm
Mensur: 626 mm
Radius greppbräda: 16″
Översadel bredd: 44 mm
Stallben bredd:  58 mm
Botten, sida: Flammig lönn
Vikt: 1105 g

Den här har alla nyheter som jag hittat fram till på slutet, en lite klenare ribba bakom stallet för mer bas, översadelsintonering och ett komposit stallben. En lite blankare finish än tidigare också. Newtone Heritage 0.12 strängar. Låter väldigt bra om jag får säga det själv!

Lite bilder på den, caset är ett Gator 3/4 som finns att beställa hos Thomann.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *