Herwiga till salu hos CJ Acoustic Music i Östervåla

Besök butiken och provspela Herwiga’n hos CJ Acoustic Music i Östervåla 🙂

Kan dela med mig av mått och fakta på Herwigan som är lite större än en vanlig parlor, passar bra i ett case för en klassisk gitarr.

Översadel: 45 mm

Mensur: 63 cm
Hals: U-formad
Greppbräda: Platt
Total längd: 97 cm
Lock: 28 – 21,5 – 36 cm (ovanför ljudhål, midja, vid stall)
Sida: 7,2 – 8 – 7,5 cm (halsfot, midja, ändplugg)

Botten har en fin kurvatur i båda ledder, locket en svag kurva för att klara uttorkning bättre. Rosewood i greppbräda, ebenholts i stall. Översadel och stallben i ben. Solid valnöt i botten och sida, europeisk gran i lock och mahogny i hals. Kolfiberstav i hals, nya “vintage” stämskruvar, en monterad K&K pure mini och översadelsintonering. Band i mässing, gitarrbandknopp vid halsfoten och sidomarkörer i pärlemor. Ladder braced med en A-frame runt ljudhålet och en stallplatta i gran med bubingaförstärkningar runt strängpinnehålen (för bästa ljud!). Nya strängpinnar i ebenholts med 4 mm pärlemordottar. Alla ribbor utbytta till fin gran, hudlim och spritlack. Uppsträngad med Newtone Heritage 0.12.

Den större volymen i lådan och valnöten i sida och botten ger den lite mer nyanser av bas och mörk klang än normalt hos mindre parlor gitarrer med lönn i botten och sida. Är väldigt nöjd med den!

“Gamla Bettan” eller Herwigan med valnöt i botten och sida som nyligen levererades till CJ Acoustic Music i Östervåla har blivit såld. Kunden skriver:

“Gitarren är fantastisk! Så lättspelad och sådant dynamiskt sound. En riktig beauty dessutom. Väldigt roligt. Dessutom perfekt intonation och ljuvligt mickljud”

Det verkar som gitarren hittat hem

4 Comments

  1. Roger: Jag läste nyss på din hemsida lite diverse intressant och i synnerhet om Herwigan som jag köpte hos Acoustic Music i Östervåla i somras. Vill säga att det är en helt fantastisk gitarr som har varit min favorit sedan jag fick den. Både hemma och på spelningar. Min 20 årige son som också är gitarrist är även han hänförd och är väldigt sugen på en Gammelgura som du har förädlat. Bästa hälsningar! Erik Paulsson

    • Den gitarren var väldigt bra, glad att den hamnade på rätt ställe! Just nu är det många beställningar. Först till hösten kan jag ta mig an nya GammelGura, måste jobba mig igenom de beställningar jag redan har. Men det går bra att boka redan nu, jag tar dom i den ordning de är beställda.

  2. hello from Germany. Is that Herwiga guitar for sale? I like those old Herwiga guitars and mandolins also…. do you like to sell it or give it in exchange? I have a collection of interesting antique parlor guitars, early romantic guitars etc…thanks in advance. regards, Frank

  3. You are too late I’m afraid. The buyer is Erik Paulsson in the first comment to this thread. He was very happy with it, at least a couple of years ago 🙂 If you are interested in having one of your old guitars converted and rejuvenated as a complete “GammelGura” feel free to contact me!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.